bilstereo wire farve guide

bilstereo wire farve guide

Før du begynder enhver bil stereoanlæg arbejde , der involverer ledninger stereo , skal du først være opmærksom på , at hver bil og hvert stereoanlæg farvekoder deres ledninger med en anden kombination af farver . Selv om en beskrivelse af ledningsføring farver er nyttig , bør du være opmærksom på , at dine specifikke bil kan eller ikke kan have en variation af disse typiske farvestoffer

Standard Power Wire Farvelægning

Typisk kan de ledninger i alle bilens stereoanlæg opdeles i to grupper : . strømledningerne og højttalerkabler . Strømledningerne generelt omfatter : (1 ) en rød konstant strøm ledning , ( 2 ) en gul hjælpemotor strømledning og ( 3 ) en sort jordledning . Bemærk, at alle tre af disse ledninger er tykkere end de andre ledninger på stereoanlægget , da de tjener mange forskellige formål end højttalerledningerne .

Standard Speaker Wire Farvelægning

Højttalerkabler , i modsætning til strømledningerne , varierer med bilen og stereo , især fordi hvert stereoanlæg og hver bil har en anden række talere . Som en tommelfingerregel kan man sige , dog skal du bemærke, at hver højttaler har to ledninger . Disse to ledninger er typisk er farvet med samme base farve ( blå ) . Dog er en af disse tråde typisk er farvet med en farvet stribe ( blå med hvid stribe ) . Resultatet er flere sæt ledninger med flere grundfarver og flere stribe farver .

positive og negative indikatorer

Det striber på højttalerkabler bruges til at angive de positive og negative sider af taleren . Typisk er den stribede side bruges til at angive den negative side , og den solide farve bruges til at angive den positive side . Ofte Dette kan dog variere , så sørg for at tjekke din bil og /eller dit stereoanlæg 's ledningsdiagram til sikker ledningsføring .

Ekstra Tråd

Når du har identificeret de forskellige grupper af ledninger , vil du bemærke , at der måske eller måske ikke være et par andre ledninger , som ikke har en endelig formål . Disse ofte kommer med dyrere og /eller nyere stereoanlæg , disse ekstra ledninger der er brug for strøm ekstra udstyr , såsom optrækkelig antenner , Bluetooth adaptere og fjernbetjent audio -funktioner . Vær sikker på at høre din koblingsdiagram , så du er sikker på at du er korrekt at anvende disse ekstra ledninger , hvis overhovedet .

Forholdsregler

Som altid , når det drejer sig elektriske ledninger der er mange forholdsregler at tage . Først, hver gang du har at gøre med magt ledninger, skal du sørge for korrekt jordforbinde dig selv ved at røre eksponeret metal og deaktivere enhver magt, der kunne køre på disse ledninger ved at afmontere bilens batteri før du laver nogen ledninger . Derudover være meget forsigtig med ikke at uheld vedhæfte et strømkabel til en højttalerkabel , fordi du kan kortslutte hele din bil og få nogle meget dyre skader .


Relaterede artikler


hvordan man kan downloade musik & gemme den i en SUV
hvordan du installerer et kamera i bilen og stream til internettet
hvordan man kan øge hestekræfter i et 2003 Hyundai Tiburon
installationsinstruktioner til et radio i en 2001 Malibu
Highway Safety uddannelse
hvordan man tilslutte en lydsystem i en bil
hvordan du installerer en transmission køler på en jeep
hvordan du installerer 6x9 højttalere til en 2001 grand am
afdeling af køretøjer & Highway Safety
hvordan du vælger den rigtige bagenden gear