komponenter til en surround sound-opsætning i en bil

komponenter til en surround sound-opsætning i en bil

Bil surround sound opsætninger indeholder et par forskellige kernekomponenter at få støjen fra dine foretrukne medie til dine ører . Stereoanlæg kan komme med flere forskellige højttaler typer og layout . Men en bil audio system går langt videre end systemet alene . Lyden skal være forstærket , sorteres ud og sendt. Dette er den funktion af forstærkere og delefiltre . Digital teknologi i hovedet enheder har avancerede i verden af bil lyd , nødvendiggør en række komponenter til at ægte den samlede lyd fordybelse fornemmelse af, at der ikke kommer med en grundlæggende to-eller fire-højttaler setup .

hovedenheder

En hovedenhed er indeholdt i instrumentbrættet og bruges til føreren kontrollen over lydanlægget . Den indeholder som regel en cd-afspiller og en AUX-indgang til MP3 -afspillere som f. eks iPod. Nyere enheder også indeholder ofte harddiske og USB- porte til kommunikation med eksterne enheder . Bruger input kan ske gennem en touch screen eller ved at trykke traditionelle knapper . Håndfri tales kontrol er hurtigt ved at blive en anden populær måde at kommunikere med hovedet enheder .

Speaker Typer

Surround sound bil audio -systemer bruger coaxial højttalere , hvilket betyder, forskellige højttalere gengiver forskellige områder af frekvens for en komplet lyd, øret kan høre . Bil audio højttalere er opdelt i diskanter , mellemtone og subwoofere . Diskanthøjttalere producere de højeste frekvenser . Mid -range er fordelt mellem høj-mellem-og lav midten og producerer størstedelen af den lyd, du kan høre . Subwoofere producerer de laveste basfrekvenser . Alle er afgørende for en kvalitets surround sound-system .

Højttalerplacering

Diskanter er normalt placeret over instrumentbrættet i de øverste hjørner , omtrent sidespejlet niveau . Nogle systemer har diskanthøjttalere i nakkestøtterne . Surround sound systemer har flere high-mid og low- mid højttalere , placeret i dørpaneler og bag den bageste nakkestøtter . Subwoofere er placeret i bagagerummet . Top kvalitet systemer som dem, der findes i luksusbiler har ofte et meget højere antal af hver type højttaler , især flere høj-mids og lav-mids placeret over hele bilen for at sikre en komplet lyd fra nogen siddeplads .

forstærkere

Billig hovedenheder har en forstærker indbygget, mens en ægte surround sound system bruger dedikeret stand-alone forstærkere . Ofte en forstærker vil blive anvendt til de vigtigste højttalerne med en anden dedikeret forstærker til subwoofere . Forstærkere er bedømt i watt og ohm , hvor watt måle den maksimale effekt og ohm måling elektrisk impedans . En forstærker med højere watt vil give større lyd volumen . Ohm påvirke, hvordan hver højttaler håndterer alle , at magten .

Delefiltre

Den crossover deler lyd ind i frekvensbånd , som derefter sendes til hver type højttaler . Uden en crossover , ville alle audio frekvenser sendes til hver højttaler . Sende basfrekvenser til en diskant , for eksempel kunne få det til at blæse det samme og være ubrugelig . Delefiltre funktion i tandem med forstærkere til at sende lydsignaler fra hovedenheden til hver højttaler skrive igen for en komplet surround sound-system .


Relaterede artikler


hvad er RMS højttalere ?
hvordan man laver en glasfiber Dash
hvordan du tilføjer flere hestekræfter til din Camaro
hvordan man wire 16 ohm højttalere til 4 ohm
instruktioner til at installere en kold luft indtag på en 2008 Dodge Ram
hvordan man kan tilslutte min mp3-afspiller til min jensen mp3310 autoradio
viper fjernprogrammering instruktioner
hvordan du vælger den rigtige bagenden gear
hvordan du fjerner radio lavine
oplysninger om luft- tur suspension