fordele og ulemper ved rør eller slangeløse scooter dæk

fordele og ulemper ved rør eller slangeløse scooter dæk

I biler og motorcykler og sågar cykler , slangeløse dæk tendens til at være standarden. Men for scootere , eksisterer debat om , hvorvidt slangeløse eller tubed dæk er sikrere , lettere eller bedre at bruge . Begge har deres fordele og ulemper , og nogle gange valget kan koges ned til personlige præferencer .

Slangeløse Fordele

Tubeless dæk grundlæggende lække og gassen , når de har en punktering eller tab af luft . Der er ingen katastrofalt tab af luft . Dette fører igen til en mere kontrolleret stop på hastighed , som kan være afgørende på en tohjulet køretøj, der kører ved 60 mph . Slangeløse dæk er ved at blive standard på nye scootere , og dermed deres produktion vil fortsætte i nogen tid fremover . Slangeløse dæk ikke kræver nogen slanger , er så små genanskaffelsespriser undgås .

tubed Tire Fordele

tubed dæk er lettere at administrere og vedligeholde . En ekstra rør kan let pakkes i en handskeboks eller på ryggen af en scooter , og reparationer kan blive foretaget på den side af vejen i cirka 20 minutter . I modsætning til slangeløse dæk , dæk med slange på scootere tendens til at komme med split fælge , hvilket gør processen med at fjerne den beskadigede dæk og slange meget nemmere .

Holdbarhed og Performance

Der findes ingen statistikker viser en dæktype , der udfører forude af en anden i levetiden . Begge vil mislykkes , når punkteres eller anvendes langt ud over den anbefalede levetid . Faktisk generelt vedligeholdelse guider anbefale dæk og slanger ændres efter et år med tunge ridning eller hver 10 tusind miles . Prisfastsættelse for tubed versus slangeløse dæk hængsel primært på slangen selv . Producenter producerer stadig et tilstrækkeligt udbud af tubed og slangeløse dæk , og begge former kan let findes på de fleste motorcykel butikker eller via katalog bestilling.

Negative Overvejelser

Tubeless dæk udgør mere af en udfordring for gør-det-yourselfer . Slangeløse dæk generelt kommer installeret på et stykke fælgen , og deres installation kan være meget svært , da dækvulst kommer meget stram fra fabrikken . Dækjern og en smule råstyrke kan kræves for at få dækket på fælgen ordentligt .Den største ulempe for tubed dæk, er, at de lider pludselig deflation , når punkteret . Dette kan medføre væsentlig kontrol tab , som kan føre til en ulykke .


Relaterede artikler


Hvordan kan jeg wire en sony radio til en bil ?
hvordan man kan forbedre brændstof luftindtag
Hvordan installerer jeg stænklapper på en BMW 3- serie ?
hvordan man kan ændre baggrunden på en Kenwood dnx5120
hvordan man kan ændre størrelsen af dæk
hvordan du installerer en eftermarked radio i 1996 i et volvo 850
hvordan du fjerner radioer fra dashboards
stereo receiver reparation tips
hvordan man kan ændre radioen i en 2001 Volvo S80
Jones udstødning tips