forebyggende vedligeholdelse af en bil

forebyggende vedligeholdelse af en bil

Forebyggende vedligeholdelse på en bil er ikke kun en god måde at holde dit køretøj kører problemfrit , men det er også stærkt anbefales for levetiden af køretøjet. Ved at fastholde den bil, vil forbrændingsmotor og de bevægelige dele være beskyttet og klar til stammen af daglige pendler og længere rejser

Smøring og væsker

Din bil har brug for god smøring så slemt som den har brug for benzin . Smøremidler , såsom motorolie og transmissionsolie , holde bilens indre temperatur ned ved at reducere mængden af friktionen mellem de metalgenstande flytter ind motorblokken og i transmissionen boliger. Skift motorolien hver 3. 000 miles , medmindre de bruger en syntetisk blanding , der beskytter i længere intervaller , afhængig af mærke . Transmissionsolie bør kontrolleres regelmæssigt , især hvis bilen tager længere tid end normalt at skifte mellem gear eller ryk lidt under acceleration fra en stoppet position .

Andre væsker bør kontrolleres og fyldes jævnligt så godt. Servostyringsvæske vil gøre din bil lettere at dreje , mens bremsevæske bruges i hovedcylinderen til at hjælpe dit køretøj stoppe ved at trykke væske til bremsekalibre dine hjul . Et af de vigtigste væsker , som skal tjekkes og udskiftes hvis nødvendigt er kølervæske . Denne cirkulerer via radiator og vandpumpe for at holde motoren mod overophedning og til gengæld kører . Hvis kølevæske bryder ned, vil det stoppe køle motoren, og kan føre til en overophedning . I koldt vejr , kan dårligt kølevæske fryse i motoren og knække blok . Kølevæske testere kan købes i Bilreservedelsforretninger eller mest kendte kasse butikker og er enkle at bruge .

Dæk

Dæk slidt og blive en fare , hvis ikke ordentligt vedligeholdt og regelmæssigt kontrolleres . Med hver olieskift , anbefales det at rotere dækkene på bilen , der flytter den forreste venstre dæk på ryggen ret og forreste højre til bageste venstre og vice versa . Dette vil give din bil til at bære slidbaner jævnt og hjælpe dæk holder længere . Hvert år , bør dækkene være afbalanceret , og den automatiske styring tilpasningen bør kontrolleres af en kvalificeret tekniker . Desuden bør dækkene udskiftes , når slitagen begynder at tynde slidbanen , hvilket gør dem en fare under barske vejrforhold . Udskift alle fire dæk på samme tid , når det er muligt.

Brakes

Hvis du på noget tidspunkt føler en slibning , hører en skrigende eller føle en gysen , når du trykker dine bremser til at komme til et stop , er det tid at have dine bremser tjekket . Erstatte din bremseklodser med jævne mellemrum vil spare på omkostningerne til at skulle udskifte rotorer og trommer på din bil , hvis du lader puder får dårlig . Mange bremse butikker vil tjekke dine bremser for frie og nogle har levetid garantier på puder , og erstatte dem uden omkostninger for dele , når de begynder at bære tynde . Holde dine bremser i god stand ikke kun sparer penge i det lange løb på reparationer , men det holder bilen sikkert også .

Forlygter

Du skal være i stand til at se, hvor du kommer til at have et ordentligt arbejder bil . Ifølge carjunky. com blev over 2. 300 dræbte fodgængere i 2005 fordi førere, som slog dem enten havde problemer med deres forlygter eller ikke kunne se ordentligt i mørke på grund af dæmpning lys . Det anbefales, at lysene skal ændres hver 18 måned , men nogle af de stærkere forlygterne er bygget til at holde to eller tre år . Rådføre sig med en auto dele kundeservicemedarbejder før de beslutter , hvilken type der er bedst for dit køretøj .


Relaterede artikler


måder at holde din bil ren
hvordan du ændrer sikkerhedskoden på en kviksølv grand Marquis
hvordan du udskifter sikringer i en Ford Taurus
hvordan man kan kontrollere dækstørrelse
hvordan man kan kontrollere og tilføje transmissionsolie til din bil
hvordan man kan rense din bils motor
hvordan man rent AEM indtag
hvordan du installerer Honda Accord forlygte pærer
hvordan du udskifter Bosch platin tændrør
hvordan man kan sætte i en bil stereo