hvordan man gør ugentlig vedligeholdelse af din bil

hvordan man gør ugentlig vedligeholdelse af din bil

Har du en bil , der kører perfekt , og giver dig ikke problemer ? Du kan forlænge problemfri forhold mellem dig og din bil gennem en ugentlig vedligeholdelseskontrol , der tager kun 15 minutter.
Med denne tjekliste , er masser af besvær undgås, og din bil er mere sikker at køre . Omkostningerne til de regelmæssige vedligeholdelse er små sammenlignet med det beløb, du vil betale for at reparere en knækket motor på grund af manglende forebyggende foranstaltninger
1 .
Check oliestanden . Parkere bilen på et plant underlag , og sørg for at motoren har været slukket i mindst 5 minutter. Se efter oliepinden ( dens håndtag er normalt stærke farver ) ; trække det ud og med en ren klud , olie tørres slutningen . Sæt oliepinden helt tilbage i sin beholder og fjern igen . Oliestanden ( olie belægning ende af pinden ) bør være mellem den maksimale og minimale mærker på pinden . Svære skader på motor kan opstå , hvis oliestanden er under minimum mærket . Hvis du opdager , at du skal tilføje olie ofte , bør du finde ud af , om der er nogen olie siver ud fra motoren . En måde at finde ud af , er at sætte en ren ark papir under motoren natten over og undersøge papir til alle oliepletter senere . Placeringen af pletter kan give en mekaniker fingerpeg om , hvad der kan være problemet .
to .
Undersøg motorens kølevæske , når motoren er kold . Se efter kølevæsken reservoiret og måle mængden af kølemiddel indeni. Hvis den har brug hyppig genpåfyldning det er et tegn på utætheder . Kontroller slanger , samlinger , eller radiatoren . Fugtighed og misfarvning tyder på, at lækagen er formentlig i nærheden . Følg din bils manual om korrekt blanding af kølemiddel /frostvæske og vand for at tilføje til reservoiret .
3 .
Næste kontrollere bremsevæske niveau og kobling (hvis du har en standard transmission ) vaeskebeholderne . De fleste reservoirer er gennemsigtige nok for dig til at se omfanget af bremsevæske indeni . Sørg for, at området nær tankdækslet er ren før åbning af reservoiret til top-off væske . Hyppige topping-off er et tegn på lækage . Kørsel med utætte bremser er farligt , så få det rettet .
4 .
Undersøg dækkene . Hvis dækkene er beskidte , vaskes væggen områder . Undersøg for revner og skader og fjerne småsten kilet i slidbaner . Desuden undersøge trædeflade for slid . Slidbaneslitage mønstre kan indikere for meget eller for lidt luft i dækkene . Ujævn slid er et tegn på forskydning eller ubalanceret hjul .
5 .
Endelig tjekke batteriet . Check tæthed klemmer . Hvis du kan flytte klemmer med hænderne , er det ikke stramt nok . Kig efter revner og utætheder på batteriet sagen . Korrosion på terminalerne kan fjernes med en bagepulver og vand blandingen. Med vand, skyl godt de dele , der er blevet ramt af korrosion .


Relaterede artikler


hvad er de funktioner, en momentomformer ?
hvordan man kan vaske din bil i hånden og spar penge
hvordan voks og polish en bil
hvordan man kan ændre brændstofpumpen i et 2003 Ford Taurus
hvordan man kan rense en tændrøret på en lille motor
ting at gøre med en kompressor
hvordan man kan lindre brændstoftryk
hvordan man rent kulstof ud af en indsugningsmanifold
hvordan du udskifter forlygter i en Mitsubishi Eclipse
underskriver en bil har brug for et olieskift