hvordan man gør almindelig vedligeholdelse kontrol på din bil

hvordan man gør almindelig vedligeholdelse kontrol på din bil

Mange mennesker ikke kontrol under kølerhjelmen af deres biler , så ofte som de burde . Nogle gør ikke , hvad de skal kontrollere, hvornår de gør det. En hurtig simpel kontrol af væsker , bælter og slanger kan spare så uheldig at en opdeling på motorvejen og skader på din motor

Du skal bruge: .
Klude, lommelygte
.


1 .
Park dit køretøj på et plant underlag .
2 .
Hæv hætte . Søge støtte armen for at hvile hætte på , mens rejst . Dette er normalt foldet ned mod fronten af motorrummet .
3 .
Find olien oliepinden . På mange biler er det tydeligt mærket " Oil " . På andre er det bare en stang med en løkke i den øverste ende til din finger . Det kan være placeret på siden af motoren , ovenpå eller i nærheden af bagsiden af motoren. Træk oliepinden og tør den . Returnér holde sig til tuden og trække det igen . Bemærk oliestanden . Det bør være mellem mærkerne på pinden . Olie vil oftest vises sort i farven . Nyligt skiftet olie vil være en klar brunlig farve . Ikke føjer olie , medmindre niveauet er under den nederste markering på oliepinden . Der henvises til brugervejledningen for type og mængde olie for at tilføje .
4 .
Check radiator niveau . De fleste radiatorer har en plastic tank fungerer som et reservoir for væsken . Kig på siden af reservoiret , og find de mærker, " Hot "og " Cold " . Din væske bør være i kolde niveauet, når motoren er kold . Hvis det lave , er at tilføje en 50/50 % blanding af frostvæske og vand for at bringe det op til det korrekte niveau . Du kan købe frostvæske klar blandes på auto dele levering butik . Vær meget forsigtig arbejder omkring motoren , hvis den er varm . Det er bedst at gøre denne kontrol med motoren køle af.
5 .
Check transmissionsolie . Der er en separat oliepinden til transmissionen. Det er den samme i form til at olien oliepinden . Må ikke forveksle de to . Transmissionsolie er rosa /rød farve . Oliepinden kan ligge bagud , til siden eller forsiden af motoren . Når du har fundet den rette oliepinden , start bilen og lad det tomgang , indtil motoren er varm . Holde din foden på bremsepedalen , flytte vælgeren gennem PRND og tilbage til Park . Indstil parkeringsbremsen . Med motoren stadig kører trække oliepinden tørre det og sende det tilbage til tuden . Træk det igen og kontrollere væskestanden . Det bør være i det markerede område . Hvis det er lavt og du er ikke alt for bekendt med auto vedligeholdelse , har væske indsættes i et olieskift facilitet . Hvis væsken er mørkt i farven , kan det være på tide at få det ændret . Der henvises til brugervejledningen for kilometertal interval foreslået for at ændre væske . Lade dine gearolie til at gå langt ud over vedligeholdelsesplanen vil føre til problemer nede ad vejen senere .
6 .
Der er et reservoir for bremsevæske i nærheden af firewall eller på bagsiden af motorrummet . Normalt kan du se det niveau gennem siden af plastic reservoir . Hvis det er lavt , er det nok tid til en bremse job . Som bremseklodserne slides ned niveauet af bremsevæske vil falde . Hvis du ikke er meget fortrolig med auto vedligeholdelse , er det bedst ikke at forsøge at tilføje væske selv . Der er forskellige typer , og det er vigtigt, at du kun bruger , hvad der er beregnet til dit køretøj .
7 .
Du kan også se en anden reservoir for servostyring pumpen . Det kan være af plast eller det kunne være metal med en skrue på hætten . På plastik modeller, som du kan se plan gennem plastik . Hvis det er lavt , skal du tilføje fabrikantens anbefalede væske fandt opført i instruktionsbogen . Hvis du har metal tanken type reservoir , fjern hætten og du vil finde en lille dukkert pind fastgjort til undersiden af det . Grebet skal komme op til mærket på pinden .
8 .
Vinduet vasker Løsningen har også et reservoir . Det er normalt findes under kølerhjelmen også . Der henvises til brugervejledningen for dets placering .
9 .
Check drivremme for slitage og revner . Selen eller bælter er sorte , og de er strakte sig rundt om den remskiver , der driver de forskellige pumper og generator . Hvis du ser flossede kanter eller revner på under side af bæltet , skal den udskiftes så hurtigt som muligt .
10 .
Med motoren køle , så tjek kølerslanger for revner eller utætheder . De er de store sorte slanger løbe ud af toppen og bunden af radiatoren . De bør ikke være bulged eller fast bløde , når klemt . Hvis du finder en bule eller slangen hvis den er meget blød det er på tide at udskifte det . Se også varmer slanger . De er som regel på bagsiden af motorrummet . De er mindre end kølerslanger . Tjek for buler eller blødhed omkring brystvorterne , at slangerne slip på i hver ende . De bør udskiftes , hvis de viser nogle af de ovennævnte tegn på slitage .
11 .
Check batteripolerne for korrosion . Hvis du ser grønlige vækst omkring terminalen stillinger , skal de rengøres . Du kan gøre dette selv , hvis du er handy . Løsne skruen på hver klemme . Fjern den negative terminal først derefter det positive. Den positive er rød i farven , mens den negative er sort . Brug en stålbørste til at rense terminalen post og klemme . En opløsning af vand og bagepulver kan bruges til at fjerne korrosion , der er svære at nå . Udskift klemmer , positive først, så negative . Du bliver nødt til at nulstille dit ur mv , når denne opgave er komplet

gode råd og advarsler


 • Hvis du gerne vil vide mere om vedligeholdelse af dit køretøj og hvordan systemerne virker, skal du gå til din auto dele levering butik og købe en butik manual til dit køretøj . De koster omkring $ 15 og er det værd .
 • Performing mere end simple flydende kontrol kræver yderligere færdigheder . Hvis du har en begrænset viden om mekanik , bør eventuelle reparationer overlades til fagfolk . Du kan gøre mange dollars værd af skader og endda forårsage dig skade , hvis du ikke ved hvad du gør .


 • Relaterede artikler


  hvordan man kan unseize frosne hjul fra nav
  hvordan man kan tilpasse motorcykel forlygter
  hvordan man kan ændre overføre sagen olie på en Lexus RX300
  hvordan man kan købe en garanti for et køretøj
  hvordan man kan ændre fra regelmæssig til syntetisk motorolie
  hvordan man kan rense bilruder krystalklar
  definition af radialdæk
  oplysninger om udvidet bil garantier
  hvordan man kan gøre biler mere effektive
  hvordan du udskifter en jeep sprinklervæske pumpe