om blyfri benzin

om blyfri benzin

Blyfri benzin er den mest almindelige brændstof , der anvendes i biler rundt omkring i verden . Det går igennem en tung processer og udtømmende tests , og er behandlet med specielle kemikalier og tilsætningsstoffer , før du fylder din tank , så det brænder ordentligt inde i din bils motor til at producere de mindst skadelige emissioner mulig . Og det er kun begyndelsen

Funktion

Når du starter motoren i din bil , brændstof indsprøjtning systemet begynder at sprøjte en forudbestemt mængde af blyfri benzin i indsugningsmanifold . Der er det blandet med en forudbestemt mængde luft . Blandingen kommer ind i brændkammeret gennem de indsugningsventilerne , hvor det er komprimeret med stemplet . Brug af elektriske spænding , gnist stikket derefter leverer en lille kugle af ild , der udvider let og hurtigt i hele blandingen , skaber enorm varme og tryk til at drive stemplet ned . Denne energi omsættes til roterende bevægelse , der leveres til bilen hjulene .

funktioner

Stadig , for bilens motor kan fungere korrekt , luft og benzin skal blandes i den korrekte mængde for at indtaste forbrændingskammeret . Den korrekte luft-brændstofforholdet bør 14,7 dele luft til 1 del benzin . Et dårligt fungerende motor system kan producere en slankere blanding-forlader motoren med en mangel på magt-. eller en rigere blanding , som resulterer i uforbrændte benzin og sort røg , der kommer ud af udstødningsrøret

Typer

I 1970'erne , blyfri benzin kom til at erstatte almindelige benzin , når delstatsregeringer hele USA begyndte at gøre brugen af katalysatorer obligatorisk i alle køretøjer . Raffinaderier nu blande tilsætningsstoffer i blyfri benzin til at reducere skadelige emissioner , forbrænding magt og forebygge motorproblemer . Denne proces udmønter sig i en oktantal , som dybest set bestemmer benzin evne til at modstå motoren ping eller knock-forkert brændstof forbrænding. Regelmæssig motorer , med en lav kompressionsforhold , skal du bruge benzin med en oktantal på 87 , hvilket er , hvad du normalt køber til din bil . Premium benzin med en oktantal af 93 henvender sig til høj kompression og turboladede motorer .

Historie

Blyfri benzin er en af flere produkter fremstillet af råolie , et produkt udvundet fra oliefelter tusindvis af fødder underjordiske siden det 20. århundrede . Råolie består af let antændelige kulbrinter i semisolid , flydende og gas form . Kulbrinte pumpes ud af jorden sendes til et raffinaderi , hvor det omdannes til mere brugbare produkter , herunder voks , fedt , naturgas , opløsningsmiddel, insekticid , jetbrændstof og benzin .

Advarsel

Blyfri gas kan en af de mest farlige brændbare i din garage . En kop benzin er nok til at udløse en enorm brand og ødelægge dit køretøj . Derhjemme. Hvis du nødt til at gemme benzin i din garage , brug kun en godkendt , forseglet container og rengøre benzin spild med det samme .


Relaterede artikler


hvordan man kan reducere benzin forbrug med din bil ved hypermiling
hvordan man kan vælge mellem premium -og almindelig benzin
om blyfri benzin
hvordan man kan bruge mindre benzin
hvordan man kan købe benzin på det bedste tidspunkt
hvordan man får benzin fra raffinaderiet til tankstationen
hvordan man kan reducere virkningen benzin har på miljøet
hvordan man kan spare penge på benzin
hvordan man kan spare på benzinen
hvordan man kan være mindre på benzin