tegn på en dårlig bil tilpasning

tegn på en dårlig bil tilpasning

Hjulsporing på en bil er vigtigt for den forventede levetid for dækkene . Dårlig tilpasning er en af de førende årsager til ujævn og for tidlig slitage af dæk . Selv om andre faktorer såsom manglende dæk rotationer og afbalancering af dæk kan føre til for tidlig slitage af dæk , oftest kan foretages justeringer til tilpasningen af en bil for at hjælpe i levetiden af dækkene . Normale kørselsforhold , efter tid , kan let medføre nødvendigheden af hjulet alignments . Unormale kørselsforhold , såsom kørsel på snavs eller potholed veje , kan forværre problemet og kræver den behovet for hyppige tilpasning kontrol og justeringer .

Funktion

funktion hjulsporing er at holde stak vinkel af køretøjet straight. Dette omfatter rattet . Der er tre grundlæggende vinkler på dækket til at overveje . Toe justering er den mest almindelige , fordi det skaber slid på et dæk hurtigere . Tåen er paralleliteten af dækket mellem hjulene , med andre ord , hvordan dækket punkter direkte fremad i forbindelse med den vinkel på køretøjet . Toe -in minder dækket ind og skaber ulige slid på den ene kant af dækket . Toe- out punkt passiv , hvilket vil skabe kant slid på dækket . Camber er vinklen af dækket , da det er placeret til kno eller spankulere af suspensionen . En positiv camber ville vinkel i toppen af dækket udad og bunden af dækket indad . Negativ camber ville placere vinkel i toppen af dækket indad og bunden udad . Zero camber ville placere dæk , som den skal , lige op og ned . Den sidste justering af en tilpasning funktion er at hjul af dækket . Fordi caster beskæftiger sig kun med styring stabilitet , indsats for styring og tilbagelevering af styring og går ikke på kompromis slid på dækket , er det ofte overset . Visning af dæk fra siden , er hjul fremad eller bagud hældning af dæk og gælder kun for de forreste dæk i de fleste biler .

Identifikation

For at identificere , om din bil har brug for en tilpasning , der er et par nemme test . At sikre alle dine dæk har den rette lufttryk er den nemmeste . Eftersyn af slidbaneslitage i begge dæk er også vigtig. Når kørslen af køretøjerne , skal du kontrollere , om rattet er centreret . En off- center rat er en god indikation af, at tå er ude . Et køretøj , der trækker til en side, når du slipper rattet eller altid skal rettes , er en anden afslørende tegn på behovet for en justering. Lufttryk mellem to dæk på samme aksel kan skabe en vandre eller trække , så det er vigtigt at tjekke dæktrykket , før afgørelsen af, om din bil har brug for en tilpasning . Noget andet at overveje, er vejen krone . De fleste veje er designet til at være højere i midten og vinklet nedad til højre . Dette er så regn og smeltende sne vil følge vinklen på vejen og ikke skabe store vandpytter , der kan forårsage aquaplaning . På grund af dette , altid de fleste køretøjer har den virkning, en rettighed vandre . Hvis du vil tjekke dette , køre på en to-sporet motorvej i venstre vognbane-din bil skal skabe en lille vandre til venstre . Ujævn dækslid og vibrationer når du kører også symptomer på en nødvendig tilpasning . Afhængigt af sværhedsgraden af dækslid , kan nye dæk blive anbefalet , før du søger en justering.

Geografi

Hvor du bor , og den slags veje du kører på en meget kraftig indflydelse på tilpasningen af dit køretøj . Flere bump og slitage om suspension af din bil kan øge odds for at skulle en tilpasning oftere end kørsel på glatte , asfalterede veje . Men efter en vis tid på grund af stress om suspension og styring komponenter på et køretøj , vil en tilpasning være nødvendig , selv under ideelle kørselsforhold .

Typer

Der er to-hjulet og fire hjul tilnaermelser , der kan foretages på køretøjer . Mange biler tillader firhjulede tilpasning. Men nogle ældre biler skal måske fuld kontakt shims anvendes på de bageste aksler til at foretage justeringer til bagsæde camber og tå , hvis der ikke er nogen justering m